2013 2014 yazılı soruları, eğitimhane, egitimhane konu anlatımı, videolu konu anlatımı, 4. sınıf konu anlatımı video, 5. sınıf konu anlatımı video, 6. sınıf konu anlatımı video, 7. sınıf konu anlatımı video konu anlatımı, videolu konu anlatımı,YGS,LYS,KPSS,ALES,SBS KONU ANLATIMLARI, VİDEO ingilizce eğitim, ingilizce videolu konu anlatımı, ingilizce 2014, 2014 ingilizce konu anlatımı, egitimhaane.blogcu.com müzik eğitim videoları, müzik öğren, gitar çal, egitimhaane.blogcu.com kpss video, kpss konu anlatımı, cepkpss.blogcu.com

Sponsorlu Bağlantılar

5. Sınıf Fen ve Teknoloji Testleri - Işık ve Ses Test 1-2

cepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplarcepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplar4-5-6-7-8-9-10-11-12. SINIF TESTLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ...

cepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplarcepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplar4-5-6-7-8-9-10-11-12. SINIF VİDEOLU KONU ANLATIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

cepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplarcepkpss, 2011 soru ve cevaplar, 2011 kpss soru ve cevaplarYGS-LYS-SBS-KPSS-ALES VİDEOLU KONU ANLATIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

2013 2014 çalışma kitabı cevapları2013 2014 çalışma kitabı cevapları2013 2014 DERS VE ÇALIŞMA KİTABI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

Sponsorlu Bağlantılar

1. Aşağıdaki seçeneklerde verilen birim çiftlerinden hangisi 
ısı birimini gösterir? 
A) litre-gram                   B) kilogram-gram  
C) joule-gram                  D) joule-kalori
A) B) C) D)

2. Termometre aşağıdakilerden hangisinden yararlanarak 
yapılmıştır?
 A) Genleşme             B) donma 
C) Kaynama               D) buharlaşma
A) B) C) D)

3. İçinde 60 derece sıcaklığında bir bardak su bulunan kaba 
20 derece sıcaklıkta eşit bir bardak su katılırsa kaptaki suyun 
sıcaklığı kaç derece olur? 
A) 40 derece              B) 60 derece 
C) 70 derece              D) 80 derece
A) B) C) D)

4. Bir maddeye ısı verilince aşağıdakilerden hangisi 
gerçekleşmez? 
A) Erime           B) buharlaşma 
C) yoğuşma      D) kaynama
A) B) C) D)

5. Kolonya neden serinlik hissi verir? 
A) Alkol içerdiği için               B) Serin olduğu için 
C) Hızlı buharlaştığı için          D) Biz öyle hissederiz.
A) B) C) D)

6.I . Isıtma süresi arttıkça sıcaklık artar.
 II. Uzun süre ısıtılan madde daha az ısı alır
 III. Aynı ısı verildiğinde miktarı az olan madde daha çok ısı alır. 
Yukarıdaki ifadelerden hangisi yada hangileri doğrudur? 
A) Yalnız II            B) I ve III 
C) II ve III            D) I, II ve III
A) B) C) D)

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? 
A) 1 cal = 4 J                    B) 1 kJ = 650 cal
C) 1000 J = 1 kJ                D) 1000 cal = 1 kcal
A) B) C) D)

8. “Asiye, bir miktar suyu ısıtarak üzerine buz dolu kap koydu.” 
Asiye, bu deneyi hangi amaçla yapmıştır? 
A) Karın yağışını göstermek 
B) Suyun buharlaştığını kanıtlamak 
C) Yağmurun oluşumunu göstermek 
D) Isı ile buzun eridiğini göstermek
A) B) C) D)

9. “Su buharlaştıktan sonra soğuk hava tabakasına 
rastlayınca yoğuşarak buluta dönüşür. Bulutlar daha 
soğuk hava katmanıyla karşılaşınca bulutu oluşturan 
çok küçük tanecikler, su damlacıklarını oluşturmadan donar.
 Buz kristallerine dönüşür.” Bu olayda hangi hava 
olayının oluşması beklenir? 
A) Yağmur               B) Kar 
C) Sis                     D) Kırağı
A) B) C) D)

10. “Anneniz sıkışan konserve kapağını açmak için 
kavanozu içinde sıcak su bulunan bir tencereye koyuyor.
 Bir süre beklettikten sonra kavanozun kapağını 
kolayca açıyor.” Bu olay aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir? 
A) Genleşme               B) kaynama 
C) buharlaşma            D) erime
A) B) C) D)

11. Aşağıdakilerden hangisi ısı alan maddede görülen 
değişikliklerden birisi değildir?
 A) Genleşme                B) Erime 
C) Buharlaşma              D) Donma
A) B) C) D)

12. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi diğerlerinden farklıdır? 
A) Genleşme – büzülme 
B) Kaynama – donma 
C) Buharlaşma – yoğuşma 
D) Isı - sıcaklık
A) B) C) D)

13. “Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz halde bulunurlar. 
Eşit ısı alan maddeler farklı genleşirler. “ Yukarıdaki 
açıklamaya göre maddelerin genleşmesi çoktan aza 
doğru nasıl sıralanır? 
A) katı-sıvı-gaz 
B) sıvı-katı-gaz 
C) gaz-sıvı-katı 
D) katı-gaz-sıvı
A) B) C) D)

14. “Ahsen, içi su dolu kaba farklı madde parçacıkları atıyor. 
Bazı maddelerin suya batarken, bazılarının ise 
yüzdüğünü görüyor.” Ahsen, bu deneyden hangi 
sonuca ulaşmıştır?
 A) Suda yüzen maddeler daha yoğundur. 
B) Suya batan maddeler daha ağırdır.
 C) Suda yüzen maddelerin hacmi daha fazladır. 
D) Suya batan maddeler daha yoğundur.
A) B) C) D)

15. Maddelerin ısı karşısında gösterdikleri değişikliklere ne ad verilir? 
A) Hal değişimi.         B) Madde değişimi. 
C) Yoğunluk             D) Hacim
A) B) C) D)

16. “Hüsne, üç deney tüpüne sırasıyla eşit miktarda 
kolonya, alkol ve su koyuyor. Bu tüpleri içi su dolu 
behere koyarak kaynatıyor.” Hüsne, aşağıdaki 
sonuçlardan hangisine ulaşır? 
A) Maddeler eşit ısıda aynı derecede kaynar 
B) Kaynayan maddelerin sıcaklığı sürekli artar.
 C) Eşit ısı verilen maddeler aynı hızla buharlaşır. 
D) Maddelerin kaynama sıcaklıkları birbirinden farklıdır.
A) B) C) D)

17. Aşağıdakilerden hangisi maddelerin ayırt edici
 özelliklerinden değildir? 
A) kaynama sıcaklığı 
B) erime sıcaklığı 
C) buharlaşma sıcaklığı
 D) donma sıcaklığı
A) B) C) D)

18. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 
A) katı maddeler ısı vererek erir. 
B) Saf maddelerin erime-donma sıcaklığı sabittir. 
C) Sıvılar ısı vererek donar. 
D) Batan maddeler yüzen maddelerden daha yoğundur.
A) B) C) D)

19. Su döngüsü ile ilgili verilen bilgilerden hangisi 
ve-ya hangileri doğrudur? 1. Su döngüsünde,buharlaşma 
ve yağış birbirini dengeler. 2. Buharlaşma ile yeryüzündeki 
su havaya karışır. 3. Yükselen su buharı bulutları oluşturur.
 A) Yalnız 1              B) 1 ve 3
 C) 1,2 ve 3             D) 2 ve 3
A) B) C) D)

20. Yazın elektrik ve telefon telleri sarkar, kışın ise gerginleşir. 
Bunun nedeni nedir? 
A) Yazın kuşların tellerin üzerine konması. 
B) Tellerin ısınması ve soğumasıdır. 
C) Tellerin arasındaki mesafenin iyi ayarlanamamış olmasından.
 D) Kışın karın, yazın yağmurun yağması.
A) B) C) D)

 

 

DOĞRU CEVAPLAR 1-D 2-A 3-A 4-C 5-C 6-B 7-B 8-C 9-B 10-A 11-D 12-D 13-C 14-D 15-A 16-D 17-C 18-A 19-C 20-B


Sponsorlu Bağlantılar

3575
0
0

Aradığınızı bulamadıysanız Aşağıdaki çubuğa aramak istediğiniz kelimeyi yazın.. .

Arama Motoru Yükleniyor..

Yorum yaz testonlineİçerik hakkındaki görüşleriniz ve istekleriniz için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için Facebook hesabınızdan giriş yapmış olmanız gerekir..